Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bp. XV. kerületi civil szervezetek közös közleménye

2015.01.25

Bp. XV. kerületi civil szervezetek közös közleménye

Az alulírott, Budapest XV. kerületi (Rákospalota, Pestújhely, Újpalota) civil szervezetek aggodalommal figyelik azt a pártpolitikai presztízsharcot, ami az önkormányzati választások óta folyik a kerület képviselőtestületében.

Elvárjuk a képviselőtestület minden egyes tagjától és képviselettel rendelkező pártjától, hogy a választók döntését tiszteletben tartva mielőbb kezdjék el az érdemi munkát. A választók elvárják, hogy az esküjüknek megfelelően a kerület érdekeit helyezzék a pártpolitikai és hatalmi érdekeik fölé.

Igazságtalannak és diszkriminatívnak tartanánk, ha a képviselőtestület szervezeti és működési szabályzatát oly módon változtatná meg, hogy a jelenlegi polgármester kompetenciáját az előző polgármesteréhez képest jelentősen szűkítenék. 

Bízunk benne, hogy a képviselőtestület a józanész és a tisztesség okán felismeri, hogy a jelenleg kialakult patthelyzet nemcsak a kerület életét, közhangulatát rontja, hanem a konfliktust gerjesztő pártok megítélését és társadalmi elfogadottságát is jelentősen befolyásolja.

A kerület képviselőtestületének minden tagjának és pártjának tiszteletben kell tartania a választópolgárok akaratát, ami egyszerűen azt fejezi ki, hogy a kerület polgárai azt kívánják, hogy a kerület érdekében hagyjanak fel a jobb és baloldal ellenségeskedéssel, emelkedjenek felül a gyűlöletpolitizáláson. Nem engedhető meg, hogy kerületünket az országos „nagypolitika” romjai betemessék.

Felkérjük a kerületünk képviselőtestületében képviselettel rendelkező pártok országos elnökeit, a főpolgármestert, hogy hassanak oda egy korrekt megállapodás létrejötte érdekébe.

Budapest, 2014. december 15.

 

Aláíró szervezetek:

Szabad Magyarországért Mozgalom      /Takács András/

Baloldali Jövő Fórum                             /Benkő Gyula, Bencz Richárd/

Hét Galamb Alapítvány                          /Balázs Rozália/

Egészségmegőrző  Egyesület                 /Szigetközi Miklósné/

Rászorultakat Támogató Egyesület         /Németh Angéla/

Együtt Újpalotáért Egyesület                   /Valló Péter/

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.