Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Részlet az Alapjogi Charta - ból

2011.11.19

Az Alapjogi Charta kötelező jogi erőre emelkedett (2009.nov.1.) és a tagállamoknak tiszteletben kell tartaniuk e jogokat!

 

Az UNIÓ az emberi méltóság, a szabadság, az egyenlőség és a szolidaritás oszthatatlan és egyetemes értékein alapul, a demokrácia és a jogállamiság elveire támaszkodik. Tevékenységei középpontjába az egyént állítja.

 

4. cikk:

Senkit sem lehet kínzásnak, embertelen vagy megalázó bánásmódnak vagy büntetésnek alávetni.

 

5. cikk:

(2) Senkit sem lehet kényszermunkára vagy kötelező munkára igénybe venni.

 

15. cikk:

Mindenkinek joga van a munkavállaláshoz és szabadon választott vagy elfogadott foglalkozás gyakorlásához.

 

31. cikk:

Minden munkavállalónak joga van az egészségét, biztonságát és méltóságát tiszteletben tartó munkafeltételekhez.

 

34. cikk:

(1) Az Unió elismeri és tiszteletben tartja a szociális biztonsági ellátásokra és szociális szolgáltatásokra való jogosultságot, amelyek védelmet nyújtanak anyaság, betegség, munkahelyi baleset, gondoskodásra utaltság vagy idős kor, tovább a munkahely elvesztése esetén.

(3) Az Unió elismeri és tiszteletben tartja a jogot a tisztes megélhetést célzó szociális támogatásra mindazok esetében, akik nem rendelkeznek az ehhez elégséges pénzeszközökkel.

 

52.cikk:

(6) A nemzeti jogszabályokat és gyakorlatot a Chartában meghatározottak szerint teljes mértékben figyelembe kell venni.

 


 

A magyar Országgyűlés és a magyar Kormány Közmunka programja sérti a fenti uniós jogszabályokat, mellyel elviselhetetlen mértékű érdeksérelmet valósít meg a foglalkoztatás elfogadására kényszerítettek számára.


A magyar Országgyűlés és a magyar Kormány Közmunka programja az előre megfontolt és szándékos károkozás tényét is kimeríti, mert tevékenysége középpontjában nem az ember, nem a rászorultság enyhítése áll, és nem segíti elő a foglalkoztatását sem – hanem jelentős mértékben növeli a hátrányos helyzetűek kiszolgáltatottságát, és megvonja tőlük a tisztes megélhetést célzó szociális támogatást.


A magyar Országgyűlés és a magyar Kormány Közmunka programja bűncselekmény azokkal szemben, akik nem rendelkeznek elégséges pénzeszközökkel, hogy szociális biztonságukat önmaguk képesek lennének megteremteni.

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.