Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sorozás? NEM!

2011.12.18

„Szundít a lapda, meg a sip,
az erdő, a kirándulás,
a jó cukor is aluszik -
aludj el szépen, kis Balázs.

A távolságot, mint üveg
golyót, megkapod, óriás
leszel, csak hunyd le kis szemed, -
aludj el szépen, kis Balázs.

Tüzoltó leszel s katona!”…írta József Attilánk 1935. február 2-án

 

Az volt ám a szörnyű időszak; világháborúból ki – vesztesként büntibe be, majd jön a válság, és annak hátán, a három millió koldus országából kitántorgók hada lepi el azt az új világot, amiről mit sem tud az akkori polgár.

Ma, kilencven évvel később, az altatót a rádió és a televízió mondja – és reggeltől késő estig, csak épp nem a század költője írja számukra, hanem a világ leghazugabb, és legrosszindulatúbb emberei szerkesztik törvényekbe. Illetve, még azt sem… mert manapság, amit november 24-én írásba adnak egyesek, azt két hét múlva  másként adják elő ugyanazon egyesek… A mai polgár (mit polgár? – alattvaló az már!) pedig csak néz, mint borjú szokott volt az új kapura – hiszen nem is onnan indult, mint ahova megérkezett.

Ma, az Orbán-kormány kreálja az altatót; két vállra fektette a sportot, a bíróságokat (ez a sípról jutott eszembe, arról meg a bundabotrány, és végül a tisztességtelen bírói ítélkezések), orrunk előtt mennek tönkre erdeink, és földjeink. Minden szabadidős tevékenységünknek lőttek, mióta bérünk a béka valaga alá került - ennivalóra sem jut, nem hogy kirándulgatásokra! A jó cukorgyárainknak már korábban befellegzett, de szándék sincs a magyar gazdaság talpra állítására, …csak a sárga veszedelemre kacsingató vagy eleve világjáró utakra szerződött vezetőink rizsázása (valós alapokat nélkülöző fecsegés) jut el fülünkig.

A jövő egyre messzebb kerül tőlünk – még üveggolyóként sem számíthatunk rá. Nekünk csak az „elmúttnyócév” jutott, … és egy törpe, …valamint az ő pitiánersége. Ettől alszik úgy a magyar, hogy eszébe nem jut bármin is gondolkodni: mi lesz belőle, ha…!

Ha egyszer felnő(ne)… Ma nem az ember gyereke dönt arról, hogy mivé képezze magát, nem az anyja mesél neki mindenféle szépről és jóról… De nem ám! Ma, az egyesek (bukottak, vagy elégtelenre teljesítők) törvényei szabják ránk a sorsunkat – a valóságtól elrugaszkodva természetesen, és tévképzeteik szerint, ők mondják meg, hogy Balázsból márpedig katona lesz, oszt’ jónapot! Kis Balázsok hada várhatja, hogy feltérképezze őket a gépezet – mikor, hol, miért is születtek erre a szomorú világra?

2012. január 1-jén létrejön a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnoksága, amely minden nagykorú magyar állampolgárságú férfit nyilvántartásba vesz.”

„"Mi az oka annak, hogy a kormány január 1-jétől visszaállítja azt a honvédelmi intézményrendszert, ami a sorkatonaság idején működött? Miért akarja Orbán Viktor ezzel is vegzálni az állampolgárokat?" - tette fel a kérdést Vadai Ágnes. Arra is rákérdezett, miért szerepel a törvény mellékletében a szolgálat lehetséges formájaként a tartalékos, a hivatásos, a szerződéses, az önkéntes tartalékos és a hadköteles kategóriákat megelőzve a sorkatona.

-          sorkatona leszel, ha addig élsz is! – csak mert, …ha hivatásosnak nem akarsz menni, …majd az Orbánék megmutatják, hogy DE, akarsz!

Uraim, hát ki kérte ezt maguktól?

Minek nekünk az a valami, amit oly szépen felszámoltak korábban? Mihez kéne a mi Balázsunk, amikor szegény már menni nem képes, nem hogy futni tudna menetfelszerelésben… vagy lépjen egyszerre azon társaival, akiket már többször kinyírt a számítógépes játékaik alkalmával? Hogyan is fogadna szót az a Balázs, aki szemrebbenés nélkül lelöki a tömött buszról a szomszéd nagymamát? Hova tenné szegény Balázs a vasalóját, amellyel a haját igazítja a szeme elé, amikor éjjel riasztva álmából WC kagylót tisztítani rendeli ki a parancsnoka, aki a fia lehetne, ha éppen nem valamelyik főmufti fiaként látta volna meg a napvilágot? Ki az istenverése képzeli ott a patkóban, hogy Balázs – aki egy szöget nem tud beverni a falba – össze tud rakni egy fegyvert, még ha előtte szét is tudná szerelni, mert mondjuk korábban nem lőtte eleve fejbe valamelyik szintén besorozott, de elviselhetetlennek tűnő katona”társát”?

No, én a Balázsomat nem engedném ilyen helyre, az tuti! Pedig az én Balázsom okos is, ügyes is, vasalót sem használ, de még futónak is kiváló, sőt! Képes társakkal együttműködni.

Ám, magukkal nem lehet! Maguk, ott az önös érdekeik szerinti törvénykezés kellős közepén, alkalmatlanok arra, hogy értelmes célokat tűzzenek ki, hogy átgondolt módon alkossanak stratégiákat a valódi veszélyek elhárítása érdekében…

Magukra én nem bíznék egy hangyát sem, mert csak rontanának rajta!

Eszemben sincs az én Balázsom életéből egy percet is feláldozni a maguk töketlenségeire, de nagyon is erősen akarom, hogy minden egyes feleség, és fiús anya tiltakozzon ez újabb – aljas indokból és tudatlanságból fakadó – törvénytervezet(?) ellen!

Kedves nőtársak! Feleségek és anyukák!

Írjátok alá ezt a petíciót, ha Ti sem akarjátok a Kis Balázs életét veszélyeztetni.

http://www.peticiok.com/mondj_nemet_a_sorkotelezettseg_visszaallitasara

SORKATONÁK OSZOLJ!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.