Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sárga csillag az Országgyűlésben

2012.11.27

 

Sárga csillag az Országgyűlésben

Kolber István, Vadai Ágnes és Varju László független képviselők sárga csillagot viselnek az Országgyűlés plenáris ülésén tiltakozásul Gyöngyösi Márton hétfői kijelentése miatt.
 

Pártjuk, a Demokratikus Koalíció alelnöke sárga csillaggal a mellén jelent meg sajtótájékoztatóján is, ahol arról beszélt, hogy nem kell becézni a Jobbikot "szélsőségesnek és radikálisnak, azt kell kimondani, hogy a Jobbik náci párt, a Jobbik fasiszta párt, a Jobbik nyilas párt, a képviselői fasiszták, a képviselői nyilasok, a képviselő nácik".

Molnár Csaba közölte: a Jobbik működése a DK szerint az alaptörvénybe és az egyesülési jogról szóló törvénybe ütközik, ezért azt követelik Polt Péter legfőbb ügyésztől, hogy indítsa el azt az eljárást, amelynek eredményeképpen a független bíróság döntést hozhat a Jobbik betiltásáról.

 

sarga-csillag-a-parlamentben.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Emellett a DK felhívja a többi parlamenti pártot, hogy a Jobbikot együttesen zárják "politikai karanténba, vagyis ne szálljanak vitába jobbikos képviselővel a plenáris vagy bizottsági ülésen, az Országgyűlés ne tárgyaljon jobbikos indítványt, a kormány tagjai ne válaszoljanak jobbikos kérdésre vagy interpellációra. Emellett - folytatta - Kövér László házelnök ne bízza az elnöklést jobbikos alelnökre, jobbikos jegyzőket ne osszanak be munkára, a bizottságokban pedig függesszék fel a jobbikos elnököket, valamint nyilvános vitát vagy szereplést ne vállaljon senki jobbikos politikussal.
Molnár Csaba közölte: a DK a sajtótól azt kéri, hogy "náci, fasiszta képviselővel" ne készítsenek interjút vagy műsort.

Sárga csillagot vett fel Ujhelyi István, aki 11 órától a parlamenti ülés levezető elnöke. A szocialista politikus elmondta, így kíván szolidaritást vállalni azokkal, akiket tegnap Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő megsértett.

Flashmob a Parlamentnél

Az Egymillióan a szélsőjobb ellen nevű Facebook-csoport villámcsődületre vár minden magyar demokratát a Parlament elé. A szerveződés azt kéri, mindenki viseljen sárga csillagot, aki szerint nem tűrhető sem az, hogy kilencven évvel a zsidótörvények után újból „listázzanak”, sem az, hogy „a magyar pártok némák legyenek! Akciózni készül az Élet Menete Alapítvány is. Azt tervezik, hogy az Országgyűlés 1-es kapujában 386 darab sárga Dávid-csillagot adnak át Kövér László házelnöknek, felkérve, hogy ossza szét a képviselők között. A náci ideológiát a magyarság nem tűrheti el szó nélkül az Országgyűlés falai között - olvasható az alapítvány közleményében.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.