ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA!

2011.11.19

ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA!

Az elmúlt 20-25 év alatt és a rendszerváltás eredményeként a „nyertesek” mellett nem csupán „vesztesek” is lettek a magyar állampolgárok között, de a gusztustalanná váló pártpolitikai csatározások miatt ÁLDOZATOKKÁ váltak a becsületesen és tisztességes módon – munkából – megélni akaró emberek.

ÁLDOZATOK VAGYUNK, akik a kormány cselekményeinek, és törvénykezési gyakorlatának közvetlen következtében szenvedünk el egyre több és egyre nagyobb sérelmeket.

Az Orbán-kormány tudatosan, és személyes vagy szakmai alapú és szervezett formában történő ellenkezéseink dacára - erőszakos törvénykezési gyakorlatával sérti a magyar emberek érdekeit.

Ezért:

1. KÖVETELJÜK AZ ÁLLAMPOLGÁROK SÉRELMÉRE ELKÖVETETT – FIDESZ 1 PÁRTI ÖNKÉNY ÁLTAL LÉTREHOZOTT - TÖRVÉNYEK VISSZAVONÁSÁT!

ÖNTSÜNK TISZA VIZET A POHÁRBA!

A 2010-es választási kampány során a FIDESZ párti ígérgetéseknek és a JOBBIK által megpendített érzelmi húroknak egyetlen célja volt: A 2/3-os többség megszerzése a parlamentben.

Ezen 2/3 függvényében, és a józan ész teljes kizárása mellett tudja csak megvalósítani a kormány azt a fideszes pártpolitikai gyakorlatot, ami miatt a Magyarország területén élő állampolgárok  saját érdekeiket nem képesek megvédeni többé…

Sem helyi – önkormányzati szinten, sem szervezett – érdekvédelmi szövetségek által, sem jogi szinten – bíróságok útján NEM TUDJUK ÉRDEKEINKET ÉRVÉNYESÍTENI.

Ezért:

1. KÖVETELJÜK A DEMOKRATIKUS INTÉZMÉNYEK PÁRTMENTES ÉS SZAKMAI ALAPON TÖRTÉNŐ VISSZAÁLLÍTÁSÁT!

MONDJUK KI AZ IGAZAT!

Az első érdeksérelem akkor érte a Magyar Köztársaság területén élő állampolgárokat, amikor a jogászokból álló Orbán-kormány – a jogvédelem alapjául szolgáló – és jelenleg is hatályos ALKOTMÁNYUNKAT önkényesen módosítgatni kezdte.

SOHA – SENKI nem adott erre felhatalmazást! Pláne nem úgy, ahogyan azt utóbb – valótlanságokat állítva – közölték velünk a „szóvivők száján” keresztül: hogy eleve ezért bízták volna meg a FIDESZT, a nevetségesen hangzó „fülkeforradalommá” kinevezett választáson – egyenesen 2/3-os aránnyal…

NEM!

A FIDESZ és a JOBBIK nevű pártok kizárólag azért gyűjthettek be ennyi voksot, mert az emberek VÁLTOZÁST AKARTAK mindenáron: az elmúlt 20 esztendővel voltak elégedetlenek. De nem az – őket védő – Alkotmánnyal!

A Magyar Köztársaság Alkotmánya – kizárólag – a FIDESZ-t, és annak vezérét zavarta.

Az alkotmány 70/A.§ (1) bekezdésében foglaltak ugyanis akadályozzák a miniszterelnök diktatórikus terveit. Ez pedig így hangzik:

„A Magyar Köztársaság biztosítja a területén tartózkodó minden személy számára az emberi, illetve az állampolgári jogokat, bármely megkülönböztetés – nevezetesen: faj, szín, nem, nyelv, vallás, politikai vagy más vélemény, nemzeti vagy társadalmi származás, vagyoni, születési vagy egyéb helyzet szerinti különbségtétel nélkül.”

Ezért:

1. KÖVETELJÜK A HATÁLYOS ALKOTMÁNY MEGMARADÁSÁT –  A FIDESZ 1 PÁRTI TERVEZET MEGSEMMISÍTÉSÉT!

Látva a valóságot, MONDJUK KI NYÍLTAN!

-          a Magyar Köztársaságnak van Alkotmánya, de azt a Fidesz-kormány – első rendelkezései között, villámgyorsan és önkényesen –  megszüntette és azóta „csak” Magyarországról hajlandó beszélni, de KÖZTÁRSASÁGRÓL NEM!

-          Magyarországnak viszont NINCS ALKOTMÁNYA! A fideszes kormánytöbbség összedobott valami tervezetet, de abban kizárólag néhány képviselő vett részt, és nem az ország népének akaratát vagy - a soha meg sem fogalmazott – igényét rögzítették, hanem pusztán az orbáni diktatúra kiépítésének eszközéül szolgál.

Ezért:

1. RAGASZKODUNK A KÖZTÁRSASÁGI ÁLLAMFORMÁHOZ, ÉS RAGASZKODUNK A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HATÁLYOS ALKOTMÁNYÁHOZ IS!

Ragaszkodunk a hatályos Alkotmány által megfogalmazott 70/A.§ (2) bekezdéséhez, amely kimondja, hogy:

„Az embereknek az (1) bekezdés szerinti bármilyen hátrányos megkülönböztetését a törvény szigorúan bünteti.”

A 70/A.§ biztosítja számunkra az állampolgári jogaink védelmét, amelyben épp a Fidesz-kormány követi el a tiltó megkülönböztetést, és hallani sem akar azok betartásáról.

A törvénykezési ámokfutása éppen eme bűncselekményéről kívánja elterelni a lakosság figyelmét, pedig a Magyar Köztársaság területén – főleg életvitelszerűen – tartózkodó állampolgárok érdekeit sérti meg sorozatosan, és szándékosan, előre kitervelt formában.

„A bűncselekmények áldozatainak segítéséről szóló és az állami kárenyhítésről szóló 2005. évi CXXXV. törvény (Ást) nem csak a bűncselekmények közvetlen sértettjeit, hanem mindazon személyeket áldozatnak tekinti, akik bizonyíthatóan a bűncselekmény közvetlen következtében szenvedtek sérelmet.”

Mi, a  Magyarország területén élő állampolgárok, éppen a Fidesz-kormány törvénykezési gyakorlatának közvetlen következtében szenvedtünk el sérelmeket, az általuk meghozott törvények, rendeletek okoznak felmérhetetlen károkat nem csak egyénileg, de a nemzet egészére nézve is.

ezért:

1. KÖVETELJÜK A 2/3-OS PARLAMENTI KÉPVISELŐKTŐL, HOGY MANDÁTUMUKAT ADJÁK VISSZA! AZON KÉPVISELŐK, AKIK BIZONYÍTHATÓAN MEGSZAVAZTÁK A MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKAT HÁTRÁNYOSAN MEGKÜLÖNBÖZTETŐ, ÉS JOGOS ÉRDEKEIKET SÉRTŐ TÖRVÉNYEKET ÉS RENDELKEZÉSEKET – MONDJANAK LE!

1. ÚJ VÁLASZTÁSOK KIÍRÁSÁT KÖVETELJÜK, AMELY MENTES A PÁRTPOLITIKÁTÓL ÉS SZAKMAI ALAPOKRA HELYEZI AZ ORSZÁG IRÁNYÍTÁSÁT!

1. PÁRTMENTES DEMOKRÁCIÁT KÖVETELÜNK! – A KÖZ JÓLÉTÉÉRT TENNI TUDÓ (ÉS TENNI AKARÓ) SZAKPOLITIKÁT FOLYTATÓ PARLAMENTI, ÉS HELYI KÉPVISELETEKET AKARUNK VÁLASZTANI!

ELÉG VOLT A:

• PÁRTOKBÓL ÉS HAZUG KAMPÁNYAIKBÓL!
  • ELÉG VOLT A KORRUPCIÓBÓL!
  • ELÉG VOLT A HAZUGSÁGOKBÓL!
  • ELÉG VOLT A MANIPULATÍV KORMÁNYZATOKBÓL!
  • ELÉG VOLT A FIDESZBŐL!
  •   ELÉG VOLT ORBÁN VIKTORBÓL!
  • ÉLNI AKARUNK, ÉS NEM SZOLGÁLNI!
  • A KORMÁNY MONDJON LE!
  •  A JOGEGYENLŐSÉG MEGVALÓSULÁSÁÉRT KÜZDÜNK? – EGY JOGÁLLAMBAN? – EZ MÁR A DIKTATÚRA!
  • A HATÁLYOS ALKOTMÁNY A MIÉNK!
  •  VISSZA A MAGYAR KÖZTÁRSASÁGOT!

Ezek (a fentiek), egy mezei - Magyarország területén - élő állampolgár meglátásai.

70/C. § (1) Mindenkinek joga van ahhoz, hogy gazdasági és társadalmi érdekeinek védelme céljából másokkal együtt szervezetet alakítson vagy ahhoz csatlakozzon.” – épp csak ezen jogunkat vonja kétségbe, az eltelt másfél évben megtapasztalt kormányzati és önkormányzati hozzáállása az Orbán-kormánynak.

Jogunkban áll, és kötelességünk is megvédeni gazdasági és társadalmi érdekeinket! Senki nem teszi meg helyettünk…