Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Megszállási emlékmű – ezért nem számít a nép szava

Sajtófigyelő:

Megszállási emlékmű – ezért nem számít a nép szava.

Azért nem lehet népszavazás, mert a szobor nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű.

 

Végleg elutasította a Fővárosi Törvényszék a Szabadság téri emlékmű építését megakadályozó helyi népszavazási kezdeményezést - tudatta az MSZP V. kerületi polgármesterjelöltje az MTI-vel. Steiner Pál közleményében azt írta: ez azt jelenti, hogy Magyarországon már nincs jogorvoslati lehetőség a szoborállítás megakadályozására. "Orbán Viktor megálmodta, Lázár János megépíti, Rogán Antal engedélyezi - az emberek akaratával szemben is".

A szocialista politikus nemcsak az emlékművet, hanem a Fővárosi Törvényszék indoklását is "döbbenetes" tartja. Azért nem írható ki a népszavazás, mert az emlékművet egy kormányrendelet nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűnek nyilvánította. Steiner Pál szerint Magyarországnak semmilyen gazdasági érdeke nem fűződik a szoborhoz, ráadásul az nemcsak, hogy hasznot nem hajt, hanem árt is: rombolja az ország hírnevét, felháborítja a demokratikus államokat.

 

kkkkk.pngA politikus felhívására az MSZP kongresszusa állásfoglalást fogadott el, amely szerint a párt szolidaritást vállal a Szabadság téren "az igazságot 101 napja védő" civilekkel, és a polgári engedetlenség eszközével is tiltakozni fog a "hazug és becstelen" kompozíció felállítása ellen. Steiner Pál még április elején jelentette be, hogy az MSZP helyi népszavazást kezdeményez, hogy az önkormányzat vonja vissza az emlékmű felállításához adott tulajdonosi hozzájárulást.

 

Forrás: Hír24

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.